De rechtbank Limburg gaat begin 2015 elf oud-medewerkers van de voormalige NAVO-depots in Eygelshoven en Brunssum als getuige horen over de werkomstandigheden op de werkplaatsen. Dit meldt Dagblad de Limburger.

De oud-medewerkers van defensie zeggen ziek te zijn geworden nadat zij zonder goede bescherming hadden gewerkt met de giftige en kankerverwekkende chroom-6-verf. 

Getuigenverhoor

Het getuigenverhoor komt op initiatief van de Heerlense advocaat Rob Bedaux. Hij wil met het getuigenverhoor bereiken dat zijn cliënten niet twee jaar hoeven te wachten op de uitkomt van het RIVM-onderzoek naar de giftige verf dat door minister Hennis van Defensie is ingesteld. 'Het proces-verbaal van de verhoren vormt de basis van de claim die ik namens mijn cliënten ga indienen', zegt Bedaux. Het RIVM heeft eerder laten weten dat het onderzoek wel eens twee jaar kan gaan duren. 

Bedaux hoopt dat de verhoren zo veel onweerlegbaar bewijs opleveren over de nalatigheid van Defensie dat minister Hennis nog voordat het RIVM-onderzoek klaar is overstag gaat. 

Bij de verhoren is namens Defensie ook de landsadvocaat aanwezig om vragen te stellen. 

Sinds de zomer hebben zich inmiddels 1250 oud-Defensiemedewerkers gemeld bij het zorgloket van het ABP. Een deel van hen heeft ernstige gezondheidsklachten.  

Oud-defensiepersoneel ernstig ziek door werk. Kijk hieronder een eerder item terug.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.