EenVandaag helpt het nieuws te duiden; op tv, radio en online. De actualiteitenrubriek van AVROTROS analyseert nieuwsontwikkelingen op een duidelijke manier, die dicht bij de mensen staat. In EenVandaag komen niet alleen deskundigen aan het woord, maar juist ook mensen die direct bij het nieuws betrokken zijn. Onderwerpen uit het hart van de samenleving. 

Naast algemene onderwerpen uit binnen- en buitenland, gaat speciale aandacht uit naar politiek, economie, veiligheid, gezondheid en cultuur. EenVandaag bereikt dagelijks op tv, radio en online meer dan een miljoen mensen.

De redactie houdt zich aan de Code Journalistiek Handelen voor de Landelijke Publieke Omroepen, die hier te downloaden is. De afspraken in de code zijn ook de regels die de Ombudsman van de publieke omroepen gebruikt om klachten over programma’s te toetsen. 

EenVandaag Opiniepanel

EenVandaag vindt het belangrijk om te weten wat er speelt in de samenleving. Hiervoor is het EenVandaag Opiniepanel in het leven geroepen, dat inmiddels meer dan 80.000 leden heeft. Wekelijks wordt deze leden gevraagd om zich uit te spreken over politieke en maatschappelijke kwesties. Dit maakt het EenVandaag Opiniepanel een echte graadmeter van de samenleving. Alle onderzoeksuitslagen zijn ook terug te vinden in de Peiling-app.  

EenVandaag op TV: van maandag t/m zaterdag om 18.15 uur bij AVROTROS op NPO 1

Radio EenVandaag: op werkdagen tussen 16.00 en 17.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 1

EenVandaag is daarnaast elk moment van de dag, zeven dagen per week, te volgen op EenVandaag.nl, Facebook, Twitter en Instagram