meer NPO start

Roos Moggré

Roos Moggré

Roos Moggré (6-07-1981) is presentator bij EenVandaag op radio en televisie. Ze studeerde Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Utrecht & Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Tijdens haar studententijd studeerde Roos een tijd aan de Ohio University in de Verenigde Staten, ook daar lag haar focus op de Journalistiek.

Haar carrière begon op de nieuwsredactie bij de regionale zender Radio M. Radio was haar eerste grote liefde, maar al snel presenteerde zij ook het dagelijkse nieuwsprogramma bij RTV Utrecht op tv. Na de regio kwam de NOS. Daar was zij jarenlang een van de vaste gezichten van het NOS Jeugdjournaal en presenteerde zij live-evenementen op tv zoals Carnaval, Koningsdag en Dans4life.

In 2014 maakte ze de overstap naar Omroep WNL, daar stond zij vroeg op als vaste presentator bij Goedemorgen Nederland en presenteerde zij meerdere radioprogramma’s op NPO Radio 1 en 2. Tevens was zij een van de makers van het tv-programma ‘Allemaal Familie’. Roos woont samen in Amsterdam en heeft een dochtertje.

Bijdragen van Roos Moggré Meer