Om 13.00 uur dient voor de Rechtbank Utrecht een zaak van voormalig topambtenaar van Justitie Joris Demmink die zich verzet tegen het horen van getuigen vanwege vermeend misbruik van jonge jongens. Twee oud-gevangenisdirecteuren hebben onder ede verklaard dat zij in 1992 van een voormalig medewerkster van Demmink gehoord hebben dat zij 'jonge jongens' moest regelen voor de voormalig topambtenaar. 

Demmink wil voorkomen dat zij onder ede worden gehoord. De zaak dient op de dag dat bekend wordt dat het Openbaar Ministerie nader onderzoek doet naar een document waaruit zou blijken dat Demmink op 20 juli 1996 Turkije in zou zijn gereisd.

Dat heeft de topambtenaar altijd ontkend. Het al dan niet aanwezig zijn in Turkije is van belang in het kader van een onderzoek naar het misbruik van een minderjarige in diezelfde periode in Turkije. Eerder al werd aangifte gedaan tegen Joris Demmink.  EenVandaag-redacteur Lammert de Bruin volgt de zitting op Twitter.

Opnieuw ophef over secretaris-generaal van Justitie

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.