Oud topman van Justitie Joris Demmink moet door het OM worden vervolgd voor de verkrachting van twee Turkse jongens. Dat maakte NRC Journalist Marcel Haenen vanmiddag via twitter bekend op basis van een bron bij het Hof. Dit naar aanleiding van een 'artikel 12 procedure', opgestart door  twee Turkse mannen, die stellen in de jaren 90 als kind verkracht te zijn door Joris Demmink. OM moet van hof verkrachting Turkse jongens door Demmink onderzoeken. Besluit enorme blamage voor justitie.

Nu de zaak uit de vermeende doofpot wordt gehaald rijzen er wel wat vragen:

Hoe dan ook: 

 

Lowlands 2014

Vandaag werden de eerste namen bekend van bands en artiesten die op het festival Lowlands gaan spelen. 

Niet opzienbarend grote namen nog en dus ging de discussie vooral over de verhoging van de entreeprijs, de parkeerkosten en het afschaffen van de statiegeldregeling voor plastic bekertjes. 

De afgelopen jaren werd het festival namelijk overstelpt door (al dan niet Poolse) bekerrapers die goud geld verdienden met het statiegeld. Ze waren alleen vaak erg irritant, stonden te wachten tot je je laatste slok nam.    

 

Allochtoon excuseert zich voor alles!

Allochtonen zouden eens wat vaker afstand moeten nemen van de extremisten in hun gemeenschap. Dat is een vaak gehoorde suggestie. 

De Belgisch-Turkse comedian Erhan Demirci heeft dit ter harte genomen en voor Canvas een filmpje gemaakt. En daarop excuseert hij zich tegenover autochtone Belgen voor alles. En dan ook écht voor alles.

Slechte wachtwoorden

Hoeveel wachtwoorden hebben jullie? En hoe ingewikkeld zijn ze? Is het misschien "123456"? Dat blijkt namelijk het meest gebruikte wachtwoord van 2013 te zijn. 

SplashData heeft de jaarlijkse lijst bekend gemaakt van de 25 meest voorkomende (en dus slechtste) wachtwoorden gevonden op het internet. 

Toen ze voor het eerst deze jaarlijkse lijst samenstelden stond het wachtwoord "password" nog op de eerste plek, dat was vorig jaar ook nog het geval, maar dit jaar is het voor het eerst ingehaald door goede tweede "123456"

Volgens SplashData is de lijst van dit jaar wat beinvloed door de grote hack en diefstal van vele wachtwoorden van Adobe gebruikers, die online werden geplaatst. 

"Het zien van wachtwoorden als 'adobe123' en 'photoshop' in deze lijst is weer een goede reminder om jouw wachtwoord dus niet te baseren op de website of applicatie die je gebruikt," aldus Morgan Slain, CEO van SplashData.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.