Twitteren vanuit de rechtbank, het is echt een uitkomst, omdat je zo een live-verslag krijgt van een zitting waar bijvoorbeeld geen camera's bij mogen zijn. Vandaag was er weer een getuigenverhoor in de rechtbank in Utrecht over de Zaak Demmink. 

Daar worden mensen gehoord die iets zouden afweten van de bewering dat Demmink minderjarige jongens zou hebben misbruikt. Dit naar aanleiding van een documentaire die de Stichting Roestige Spijker heeft gemaakt waarin dat beweerd wordt.

Oud-fractievoorzitter van 50Plus Henk Krol werd gehoord omdat hij destijds als hoofdredacteur van de Gaykrant samen met de Panorama een artikel publiceerde over het Anne Frank Plantsoen. Demmink werd hierin genoemd als bezoeker van dit park, waar hij minderjarige jongens zou hebben misbruikt. De man met wie hij dat artikel schreef, Panorama-journalist Fred de Brouwer kwam twee weken geleden om bij een verkeersongeluk in Thailand.

Veel twitterende journalisten in de zaal waaronder Koen Voskuil van het AD en Saskia Belleman van de Telegraaf. Demmink en Krol waren daarom Trending Topic de hele dag. 

De advocaat van Demmink, Harro Knijff, wil dat Krol bronnen van zijn artikelen openbaar maakt, zodat Demmink weet tegen wie hij zich moet verdedigen. Krol heeft bronnen destijds beloofd dat niet te doen.

Verder werd duidelijk dat Demmink een jonge Tsjechische vriend zou hebben die in pornofilms speelde met minderjarige jongens. Krol kreeg van Jan Wolter Wabeke en zijn partner Swinkels een film die Demmink hen had gegeven waar zijn vriend in speelde. En het ging over de Pinochiobar in Praag, daar zou Demmink vaste klant zijn geweest zo verklaarde een portier aan Fred de Brouwer aldus Krol vandaag. Deze bar stond slecht aangeschreven en bekend als oppikplek voor jonge jongens. 

BNN gaat Tonight Show met Jimmy Fallon uitzenden

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Tonight Show met Jimmy Fallon. BNN heeft aangekondigd de populaire Late night talkshow vanaf 5 mei dagelijks uit te gaan zenden op NED. 3 om 23.00 uur. Concurrentie dus voor Pauw en Witteman. We zullen hier maar een dag achterlopen en NED. 3 hoopt zo meer jonge kijkers te trekken op dat tijdstip. 

Wat kunnen we verwachten? Nou, veel bekende artiesten uiteraard die iets speciaals doen, zoals deze week actrice Anne Hathaway die samen met Jimmy broadwayversies ging zingen van bekende Snoop Dogg-liedjes.

Man laat vriendin jaar lang schrikken en filmt het 

Iemand laten schrikken kan soms grappig zijn, vooral als diegene nogal makkelijk heel hard schrikt. De Amerikaanse komiek Aristotle Georgeson heeft zo'n vriendin die nogal schrikkerig is en hij kan het dan ook niet laten haar de stuipen op het lijf te jagen en dat te filmen. Het afgelopen jaar deed hij dat 22 keer en maakte een compilatie-filmpje. 

Je vraagt je af waarom de vriendin nog bij hem blijft. Zelf laat ze op Twitter weten bij hem te blijven als het filmpje meer dan 10.000 keer bekeken wordt. Vanochtend stond de teller op 6500. Dus dat gaat wel lukken.

De zingende priester kan het niet meer aan

Eergisteren liet ik hem al even horen: de zingende Ierse priester Ray Kelly. Hij heeft niet alleen het koppel dat hij trouwde tot tranen toe bewogen maar ook massaal veel internetters geraakt. Meer dan 8 miljoen mensen lieten zich deze week op YouTube in vervoering brengen door de fabelachtige performance van de Ierse geestelijke.

Ondertussen kan ook de priester zelf de tel maar moeilijk bijhouden nadat het YouTube-filmpje viraal ging. Zijn mailbox puilt nu namelijk uit van de aanvragen van aanstaande bruidsparen: "Wilt U alstublieft onze huwelijksmis leiden?"

PVV-er Martin Bosma: Kunstsubsidie is bedacht door de Nazi's

Ophef over een interview met Martin Bosma met het jongerenmagazine van de SGP. Daarin stelt hij dat kunstsubsidies bedacht zijn door de Nazi's. NSB-lid Tobie Goedewaagen zou het hele bolwerk van kunstsubsidies hebben gebouwd, terwijl we dat voor die tijd in Nederland nauwelijks hadden. Inmiddels is de kunst volgens Bosma overgenomen door subsidies.

Verder vindt hij het van belang om Cultuur en Kunst goed te scheiden. Nu loopt het volgens hem te veel door elkaar heen. Als je tegen kunstsubsidies bent wordt gedacht dat je tegen kunst of cultuur bent. Maar dat is onzin volgens hem.