Al enkele dagen wordt er veel getwitterd over wat inmiddels de ‘pedoverhoren’ zijn gaan heten. Op verzoek van een voormalig jongensprostituée neemt de rechtbank in Amsterdam onder ede getuigenverhoren af. De man heeft zelf al eerder onder ede verklaard als minderjarige misbruikt te zijn geweest door voormalig topambtenaar van justitie Joris Demmink.

Vandaag werd VVD-kamerlid en voormalig staatssecretaris van Justitie Fred Teeven gehoord, die in de jaren 90 als Officier van Justitie betrokken was in het ‘Rolodex onderzoek’, een justitieel onderzoek naar pedonetwerken. Volgens Teeven was Demmink geen officiele verdachte in dat onderzoek. Toen een advocaat hem vandaag echter vroeg of de naam Demmink wel in het onderzoek voorkwam, beriep hij zich op zijn geheimhoudingsplicht. Dat is iets waar meerdere getuigen (onder wie een rechercheur) zich op beriepen. Ook omdat er een nieuw Rolodex onderzoek loopt door het OM waarin de rol van Demmink in deze zaken opnieuw tegen het licht wordt gehouden. Ook opvallend is dat Teeven vandaag ontkende ooit de politiek in te zijn gegaan vanwege Demmink. Hij heeft dit destijds toen hij de politiek inging wel tegen verschillende journalsisten gezegd.

Sommige twitteraars vermoeden echter allerlei complotten waarbij de belangrijkste gemene deler is, dat hooggeplaatste justitiemedewerkers de hand boven het hoofd wordt gehouden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.