De fabrikant van de Stint wil alle 3000 elektrische bolderkarren na de zomervakantie aangepast weer de weg op hebben.

In een brief aan zijn klanten, in handen van EenVandaag, laat eigenaar Edwin Renzen weten dat ze bezig zijn met een plan van aanpak om dit logistiek te regelen.

Lees ook

Eind van deze maand maakt minister Cora van Nieuwenhuizen bekend aan welke nieuwe eisen een bijzonder bromfiets, zoals de Stint, moet voldoen. Als dat nieuwe toelatingskader duidelijk is, kan fabrikant Renzen met zijn team beginnen met de aanpassingen.

"De investering om de voertuigen aan te passen naar de 2019-richtlijn is logistiek, technisch en financieel gezien een groot project. Circa 3000 Stints moeten worden opgehaald, uit elkaar gehaald, nieuwe onderdelen gemonteerd en terug geleverd. Op basis van de te verwachte kosten, zullen wij per voertuig een begroting opstellen", schrijft de fabrikant.

Tijdsplanning afhankelijk van vaststellen nieuwe richtlijn

In oktober 2018 werd de Stint door de minister voor onbepaalde tijd geschorst. Na onderzoek van TNO bleek later dat de elektrische bolderkar op een aantal punten onveilig is en dat er aanpassingen nodig zijn om de Stint weer toe te laten. Organisaties die een Stint hebben staan, kunnen aan Renzen laten weten of zij deze willen laten aanpassen.

Renzen: "Ons doel is om de aangepaste Stints voor het einde van de zomervakantie 2019 de weg op te hebben. Deze tijdsplanning is afhankelijk van het moment waarop de nieuwe richtlijn wordt vastgesteld. In verband met levertijd op onderdelen en verwerkingstijd, willen wij zo snel mogelijk weten voor hoeveel Stints wij moeten inkopen om voor het einde van de zomervakantie te kunnen leveren."

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.