Voor de zesde keer is een verdachte aangehouden voor de moord op Nicky Verstappen. De rechter besloot dat hij niet langer vastgehouden kon worden. Maar vrij komt hij niet. Justitie wil hem laten opnemen in een psychiatrische inrichting. De moeder van Nicky Verstappen spreekt in EénVandaag over de zoveelste teleurstelling.

Nicky Verstappen wordt op 11 augustus 1998 omstreeks 21.00 uur dood gevonden aan de rand van de Brunssumerheide, zo'n 1200 meter van het kampterrein waar hij op jeugdkamp was. Hij is vermoord. Tot op de dag van vandaag is de zaak niet opgelost. Wel zijn er door de jaren heen veel verdachten aangewezen. Zo kwam J.K., een 59-jarige buurtbewoner uit Heibloem in beeld. Een Kerkradenaar, bekend als pedofiel, was enige tijd verdacht. Sander T., de stiefbroer van één van kampleiders werd verhoord. Net als de Duitse kindermoordenaar Marc Hoffman. Ook werd de naam van Joos Barten, de oprichter van het jeugdwerk in Heibloem genoemd. Op 9 januari van dit jaar werd in Landgraaf een 36-jarige man (Eric A.) aangehouden. Hij is mogelijk betrokken bij de moord. Hij zou de brieven hebben geschreven die de afgelopen jaren op het graf van Verstappen zijn gevonden. De schrijver van de brieven suggereert meer te weten van de moord.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.