Verdachte Jos Brech van de moord op Nicky Verstappen is een fervent 'bushcrafter'. Hij was actief bij de lokale scoutingvereniging en verblijft graag lange tijd in de natuur. Een bevriende bushcrafter reageert geschokt op de bekendmaking dat Brech mogelijk verantwoordelijk is voor de dood van het destijds 11-jarige jongetje.

Nabestaanden van Nicky Verstappen hopen dat de verdachte snel wordt gepakt. Maar of dat gebeurt, is maar zeer de vraag. "Jos is enorm goed in bushcraft”, zegt een vriend van de verdachte in een telefoongesprek. Hij wil niet met zijn naam genoemd worden. Maar hij wil wel meer vertellen over zijn vriendschap met Jos Brech. “Jos kan volledig opgaan in de natuur”, zegt hij. “Als hij wil, dan komen we hem nooit meer tegen.“

LEES OOK:

Een groep bushcrafters is nog een tijd op zoek geweest naar Jos, toen hij in april dit jaar als vermist werd opgegeven. Zelfs met behulp van speurhonden konden ze niks vinden. “De politie heeft mij een week geleden nog allerlei vragen gesteld. Maar ik kon ze niks vertellen. Ik heb Jos voor het laatst anderhalf jaar geleden gezien.”

'Hij kan zich langdurig schuilhouden in de bossen'

“Het was een ongelooflijk onopvallend mens. Ik begrijp nu ook wel waarom. Hij had toen al nooit een telefoon bij zich. Ik vroeg hem: 'wat nou als er nou wat gebeurt?' Hij zei: 'nou dan ga ik op in de natuur.' Hij kan zich een langdurige tijd schuilhouden in de bossen, omdat hij de kennis heeft om te overleven.”

De groep bushcrafters is bovenal boos op Jos, legt de vriend uit. “Ze hebben duizenden euro’s uitgegeven aan een zoektocht naar hem.”

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.