Moeder Berthie Verstappen noemt het een ondraaglijke gedachte dat haar zoontje Nicky de laatste uren van zijn leven met een wildvreemde heeft doorgebracht. 

Begin juni zag ze de foto van de verdachte. Ze keek er maar even naar, vertelde ze na afloop van de persconferentie waarin de politie bekendmaakte dat er een verdachte in beeld is voor de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. Dat haar zoontje zijn laatste uren met een volstrekt vreemde heeft moeten doorbrengen betekent volgens haar dat Nicky nog banger moet zijn geweest.

LEES OOK: 

Moeilijke tijd

Moeder Berthie is blij dat ze weer vrijuit kan spreken. Begin juni begon voor haar een moeilijke tijd. Toen hoorde ze namelijk dat de politie de verdachte van de moord op Nicky kent. "Vanaf dat moment moesten we onze mond houden", zei ze. "We mochten er met niemand over spreken. Familie, kennissen en media vroegen wel eens of er al iets bekend was, maar we mochten niets zeggen."

Dat was best wel moeilijk, vertelde ze. Sinds de persconferentie kan ze weer vrijuit spreken. "Een hele opluchting. Nu hopen we dat de verdachte snel wordt gevonden."

'Help mee'

Tijdens de persconferentie zei ze dat ze erg opgelucht is dat er na 20 jaar een verdachte in beeld is. "Een naam, gezicht, een dader", zei ze. Emotioneel bedankte ze ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries voor zijn hulp. "Als we jou niet hadden gehad. Al die jaren stond je voor ons klaar."

De Vries vroeg kort daarvoor het publiek om mee te helpen de vermiste verdachte op te sporen. "Ik smeek u, help mee, zorg dat hij wordt gepakt. Voor de hele familie."

Nicky Verstappen uit Heibloem verdween in de nacht van 9 op 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Zijn lichaam werd de volgende avond vlakbij het kamp gevonden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.