Justitie bereidt een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek voor in de zaak van de onopgeloste moord op de 11-jarige Nicky Verstappen. Er worden meer dan 15.000 mannen, met name uit Limburg, opgeroepen om hun DNA af te staan.

In augustus 1998 verdwijnt de dan 11-jarige Nicky Verstappen tijdens een zomerkamp op de Brunssumerheide. Een dag na de verdwijning wordt de jongen uit het Limburgse dorp Heibloem tijdens een zoekactie dood teruggevonden, 1200 meter van het kampterrein vandaan.

Het DNA dat destijds op zijn kleding is gevonden wordt nu vergeleken met het DNA uit een landelijke databank. Als dat geen match oplevert, worden ruim 15.000 mannen uit Limburg opgroepen. Met behulp van het DNA-materiaal wordt gekeken of de familie van de dader gevonden kan worden.

Meedoen aan het grootschalige bevolkingsonderzoek is niet verplicht, maar justitie verwacht dat mannen vrijwillig meedoen, gelet op het maatschappelijke belang. 

Geen match

Een sectie op het lichaam van Nicky Verstappen leverde in 1998 niets op: de doodsoorzaak is tot op heden onbekend. In de afgelopen 20 jaar werden er verschillende DNA-onderzoeken gedaan, maar die leverden geen match op. In 2012 werd de zaak overgedragen aan een cold case team.

In de afgelopen vier jaar is er door het onderzoeksteam opnieuw onderzoek gedaan in deze zaak en zijn alle 170 ordners opnieuw doorgenomen. 

Weet u meer over de moord op Nicky Verstappen? Laat het dan de politie weten via dit tipformulier.