Maandag begint Amerika aan de voorverkiezingen van de Republikeinse en Democratische kandidaten. En het belooft een spannende strijd te worden, want in beide kampen is de uitkomst nog zeer onzeker. Wint Donald Trump van de andere kandidaten? En wordt Hillary toch voorbijgestreefd door de politieke veteraan Bernie Sanders?

Iowa is traditioneel de eerste staat waar gestemd mag worden. De kandidaten zijn daar overal in kleine gymzaaltjes en buurthuizen geweest om zich aan de bewoners te presenteren als de nieuwe president van Amerika. De focus ligt met name op Donald Trump, die er een sport van heeft gemaakt om zich af te zetten van de gevestigde politiek.

Verwachtingen

Vanavond in EenVandaag uitgebreid aandacht voor de Amerikaanse verkiezingen. Wat zijn de verwachtingen van de strijd, welke kandidaat heeft de meeste kans om te winnen en hoe zijn de presidentskandidaten eigenlijk in het echt?

Bekijk rechtsboven alvast de Amerikaanse verkiezingen in een notendop.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.