'Nooit genoeg', zo heet de nieuwe biografie over Donald Trump die deze week in de boekhandel ligt. De auteur heeft gesproken met de miljardair zelf, zijn familie en zijn vijanden. 

De beroemde Amerikaanse vastgoedmagnaat is momenteel de favoriet bij de republikeinen als kandidaat voor het presidentschap. Bekend van zijn casino’s,  wolkenkrabber, tv-shows en stormachtige liefdesleven, heeft ‘The Donald' tijdens zijn presidentiële kandidaatstelling al vele vijanden gemaakt met zijn kwetsende uitspraken over moslims, vrouwen en immigranten.

Wat zijn de drijfveren van deze provocateur? En hoe is zijn populariteit te verklaren? Kan hij echt president van de Verenigde Staten worden, en welke risico's spelen er?

In EenVandaag een analyse van dit levende symbool van extravagantie door Mark van Vugt, hoogleraar Evolutionaire Psychologie aan Vrije Universiteit. Daarnaast een interview met drankenhandelaar Rene Vriends, die ooit een zakelijk avontuur met Trump aanging: zijn Trump-wodka liep helaas uit op een fiasco.

Verkiezingen VS: Hoe lang houdt Trump de leiding?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.