Morgen gaan democratische stemmers in Californië naar de stembus voor de voorverkiezing van Hillary Clinton of Bernie Sanders. 

Clinton lijkt de nominatie voor de  strijd om het presidentschap al zo goed als binnen te hebben, maar de 74-jarige socialistische tegenkandidaat weet maar niet van wijken. Sterker nog, de voorverkiezing wordt zelfs een nek aan nek race. Waarom houdt deze Bernie Sanders het zo lang vol en gaat het hem wel puur alleen om het presidentschap?

EenVandaag spreekt twee Amerikaanse Democratische stemmers die in Nederland wonen. Anne Glick is fervent aanhangster van Bernie Sanders. De andere, Bob Bragar, is juist voor Hillary Clinton en nota bene een supergedelegeerde die tijdens de conventie een rol speelt in de beslissing wie er wordt genomineerd voor de verkiezingsstrijd. Hoe kenschetsen zij Bernie Sanders? 

In Radio EenVandaag een vooruitblik met Amerika-kenner Viktor Vlam en met Roderik van Grieken, directeur van het Nederlands Debat Instituut. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.