De voorverkiezingen voor het presidentschap in de Verenigde Staten moest, aan democratische kant, een glansrijke campagne van Hillary Clinton worden. Ze is de gedoodverfde kandidaat na de teleurstellende campagne van 2008, waarin ze verloor van Barack Obama.

Die nederlaag zou moeten worden vergeten, maar het loopt niet zoals gehoopt. Hillary won maar nipt de eerste voorverkiezing in Iowa en voelt de hete adem van concurrent Bernie Sanders in haar nek. Ze moet nu alles op alles zetten om de winst in New Hampshire binnen te halen. Sanders ligt namelijk ver voor in de peilingen.

Verslaggever Tom van ’t Einde is in New Hampshire en spreekt onder meer met de Nederlandse Lidy de Hollander. Zij weet nog niet wie ze steunt. Tom volgt ook de verkiezingsrally’s van beide kandidaten: hoe proberen Sanders en Clinton de kiezer te bereiken?

Volg de tweets van onze verslaggever Tom van 't Einde in de Verenigde Staten rechtsboven op deze pagina.

Gisteren maakte Tom een verhaal over het grootste probleem van de staat New Hampshire: drugs. Kijk hier de reportage terug:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.