Is er iets dat Barack Obama niet kan? De oud-president van de Verenigde Staten klust de laatste jaren goed bij met publieke optredens, maar boekt nu zelfs muzikaal succes.

Deze week komt Obama binnen op de 22ste plaats in de Amerikaanse 'Hot R&B Songs'-lijst, met een remix van een nummer uit de musical Hamilton. Het nummer 'One Last Time' kwam op 22 december uit in de serie 'Hamildrops'.

Obama als Washington

Obama is weliswaar op de track te horen, maar niet zingend. Christopher Jackson en gospellegende BeBe Winans nemen de zang voor hun rekening. De oud-president is op de track te horen als President Washington die zijn afscheidsspeech houdt.

Met verschillende bewerkingen van de muziek van Hamilton wil bedenker Lin-Manuel Miranda geld ophalen voor meerdere goede doelen.

Ook Michelle scoorde een hit

Barack is niet de enige in de familie met een notering in een van de lijsten van Billboard (het Amerikaanse bedrijf achter de charts). In 2015 stond zijn vrouw Michelle in de 'Billboard + Twitter Top Tracks'.

Ze speelde mee in een sketch met comedian Jay Pharoah, voor het YouTube-kanaal College Humor. Ze werd officieel vermeld als artiest op het hip-hopnummer 'Go To College', dat daarna dus een van de vele Billboard-lijsten bestormde.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.