Sommigen moeten niks van President Trump hebben, maar een Ferrari-liefhebber dacht daar gisteren duidelijk anders over. Hij of zij betaalde een recordbedrag voor de Ferrari F430 F1 Coupé die in 2007 nieuw door Donald Trump was gekocht.

Op een veiling in Florida werd er 270.000 dollar geboden op de rode wagen. De koper kocht hem overighens niet rechtstreeks van Trump, want die deed de auto al in 2011 van de hand, met toen slechts 3800 KM op de teller. In de afgelopen 6 jaar zijn daar nog eens 6000 KM bijgekomen. 

Of de Ferrari een recordbedrag haalde omdat hij van de Amerikaanse president is geweest, is niet bekend, maar de nieuwe eigenaar krijgt er wel een kopie van het originele eigendomsbewijs bij met daarop de handtekening van Trump. 

De veilingmeester van Auctions America vond de opbrengst gezien de geschiedenis van de auto iets tegenvallen. Niettemin was het een Amerikaans record. Een F430 heb je in Nederland volgens autoweek.nl 'al' voor €80.000.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.