Webcamafperser Aydin C. krijgt een gevangenisstraf van tien jaar en acht maanden voor het aanranden en afpersen van tientallen meisjes. Dat bepaalt de rechtbank in Amsterdam. 

Het OM heeft deze celstraf ook geëist. De rechtbank noemde het gedrag van C. “verbijsterend” en zijn handelen zou verwoestende gevolgen hebben gehad op het leven van de jonge meisjes. De rechtbank vreest voor nieuwe ernstige delicten en heeft hem daarom de maximale straf opgelegd.

C. werd vooral bekend omdat hij de Canadese Amanda Todd tot zelfmoord zou hebben gedreven door haar af te persen met naaktfoto’s. Hij is hier echter niet voor veroordeeld. Voor deze zaak moet hij in Canada terechtstaan.

Carol Todd, de moeder van de 15-jarige Amanda Todd, was in februari in Nederland om de man die haar dochter tot wanhoop zou hebben gedreven in de ogen te kijken. Verslaggever Fannie Tijmstra sprak haar en de Canadese stelde dat “het recht zal zegevieren”:

  • EenVandaag volgt al lange tijd de zaak Amanda Todd, bekijk op deze pagina alle reportages en blogs over de zaak. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.