Uit de Peiling van EenVandaag en Ipsos blijkt dat Forum voor Democratie een duikvlucht maakt in de peilingen. Partijleider Thierry Baudet reageert gelaten op het verlies. "Ik heb een politieke missie en ben niet dagelijks met peilingen bezig."

Na een onrustig zomerreces, maakte Thierry Baudet weer zijn opwachting op het Haagse Binnenhof. Hij was goed gehumeurd en maakt zich allesbehalve zorgen over het zetelverlies in de peilingen. "We hebben natuurlijk een zware zomer gehad. Peilingen is niet het eerste waar ik mee bezig ben. Ik ben vooral bezig de partij gezond te maken en met mijn politieke missie."

Eb en vloed

Verder ziet Baudet het virtuele verlies als een dagkoers, die snel weer kan omslaan. "Het is een beetje zoals eb en vloed. Natuurlijk zitten we nu in een dipje, maar ons verhaal staat als een huis. Vorig jaar stonden we ook op dit niveau in de peilingen en een half jaar later waren we opeens de grootste partij. Zo kan het ook gaan."

De frontman van Forum voor Democratie denkt niet dat er nog meer Forum-politici de overstap maken naar de partij van de opgestapte senator Henk Otten. "Je kunt natuurlijk nooit iets uitsluiten, maar ik reken er niet op. Onze toekomst is rooskleurig. We kunnen veel van ons zelf laten zien in de Eerste Kamer en de provincie. Daar heb ik heel veel zin in."

Lees ook

'Media genieten van gedoe bij Forum'

Volgens Baudet is het ook vooral de media die geniet van onrust binnen de partij. "Ik heb toch een zeker enthousiasme bij journalisten waargenomen. Ze hebben zich toch een beetje verkneukeld over het gedoe van de afgelopen zomer. Dat snap ik ook wel, dat is ook hun brood. Maar wij gaan vrolijk volle kracht vooruit."

Partijleider Thierry Baudet reageert gelaten op het zetelverlies van zijn partij. "Ik heb een politieke missie en ben hier niet mee bezig."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.