Hoe kijken we terug op Sinterklaas 2014? De Pietendiscussie heeft het feest overheerst, en vooral de introductie van gekleurde pieten en blanke mannen met roetvegen in het Sinterklaasjournaal zorgde voor veel ophef. Presentatrice Dieuwertje Blok ontving zelfs dreigbrieven en moest beveiligd worden. 

We blikken terug met Aje Boschhuizen, eindredacteur en schrijver van het Sinterklaasjournaal, met Dieuwertje Blok, Erik van Muiswinkel en Peter Faber, die met zijn ‘Opa Piet’ ons Sinterklaasverhaal een historische draai gaf. En niet tot ieders tevredenheid.

Quincy Gario bijvoorbeeld, was niet te spreken over de verhaallijn in het Sinterklaasjournaal en noemde het een ‘dieptepunt’ van hoe we in Nederland met elkaar omgaan. ‘Dat een zwartgeschminkte man vervolgens een soort hulpsint wordt, vind ik walgelijk’. Hoe kijken de makers van het Sinterklaasjournaal terug op dit bezoek van de Goedheiligman en de Pieten?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.