In de rubriek 'Eens Vandaag' gaat Radio EenVandaag terug naar een plaats die eerder volop in het nieuws was. Wat gebeurt daar nu, als de headlines zijn verdwenen?

In de zomer werd Nederland opgeschrikt door het fipronilschandaal. In eieren was een verboden anti-luismiddel terecht gekomen. De gevolgen waren enorm. Supermarkten haalden de schappen leeg. 3,5 miljoen kippen zijn inmiddels al geruimd en tientallen miljoenen eieren vernietigd. Hoe staat het nu met de crisis? Verslaggever Laura Kors zoekt het deze week uit.

Aflevering 3

Betrokken inwoners van Barneveld zjjn initiatieven gestart om de door fipronil-ellende getroffen boeren te helpen. Helaas valt de opbrengst tegen. De petitie van pluimveedochter Gea van Manen blijft steken op ongeveer de helft van de benodigde handtekeningen. De inzamelactie van bakker Jaap van der Veer met de naam " het glazen ei" gaat niet door. De belastingdienst speelt hem parten.

Beluister hier de vorige aflevering van deze week in 'Eens Vandaag'.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.