In de rubriek 'Eens Vandaag' gaat Radio EenVandaag terug naar een plaats die eerder volop in het nieuws was. Wat gebeurt daar nu, als de headlines zijn verdwenen?

In de zomer werd Nederland opgeschrikt door het fipronilschandaal. In eieren was een verboden anti-luismiddel terecht gekomen. De gevolgen waren enorm. Supermarkten haalden de schappen leeg. 3,5 miljoen kippen zijn inmiddels al geruimd en tientallen miljoenen eieren vernietigd. Hoe staat het nu met de crisis? Verslaggever Laura Kors zoekt het deze week uit.

Aflevering 2

In aflevering 2 gaan we de stallen van pluimveehouder Harry van Doorn in. Zijn bedrijf is zojuist vrijgegeven en hij is daar erg blij mee. Na maanden komt er weer geld in het laatje. De NVWA kan op weinig begrip rekenen. Hun starre houding irriteert hem mateloos. Omdat een bepaalde lading eieren een week te vroeg is getest, na akkoord van de NVWA, mag hij deze toch niet verkopen terwijl de partij wel onder de wettelijke norm zit. "Dat is zo frustrerend."

Beluister hier de vorige aflevering van deze week 'Eens Vandaag'.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.