In de rubriek 'Eens Vandaag' gaat Radio EenVandaag terug naar een plaats die eerder volop in het nieuws was. Wat gebeurt daar nu, als de headlines zijn verdwenen?

In de zomer werd Nederland opgeschrikt door het fipronilschandaal. In eieren was een verboden anti-luismiddel terecht gekomen. De gevolgen waren enorm. Supermarkten haalden de schappen leeg. 3,5 miljoen kippen zijn inmiddels al geruimd en tientallen miljoenen eieren vernietigd. Hoe staat het nu met de crisis? Verslaggever Laura Kors zoekt het deze week uit.

Aflevering 4

Naar schatting is 80% van de getroffen pluimveehouders kerkelijk. De geestelijke bijstand vanuit de gemeente is waardevol voor hen. Ouderlingen en dominee bezoeken de boeren. Daar bespeuren ze veel wrok naar de landelijke overheid, veel waardering naar de lokale overheid en - opmerkelijk genoeg- sympathie jegens de eigenaren van het bedrijf Chickfriend. Ds. Plug, die een week na de uitbraak van de crisis actief werd in Barneveld, verbaast zich daar over. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.