In de rubriek 'Eens Vandaag' gaat Radio EenVandaag terug naar een plaats die eerder volop in het nieuws was. Wat gebeurt daar nu, als de headlines zijn verdwenen?

Op 5 januari 2011 breekt er brand uit bij Chemie-Pack in Moerdijk. De brand wordt wereldnieuws en heeft grote gevolgen. Er volgen diverse onderzoeken, veroordelingen en maatregelen, met als doel: dat dit nooit meer mag gebeuren. 

Wat is er veranderd sinds de brand? En wat heeft het gedaan met het dorp Moerdijk? Die vragen staan centraal in een nieuwe reeks van Eens Vandaag, waarin Harm van Atteveld een week lang betrokkenen en bewoners spreekt in Moerdijk.

Aflevering 5

In de laatste aflevering in de serie over Moerdijk begint Harm van Atteveld op het industrieterrein. Hij vraagt omstanders naar wat er nu veranderd is bij chemische bedrijven op het terrein, en omwonenden wat zij er over denken.

Aflevering 4

Het bedrijventerrein Moerdijk werd ooit speciaal ontworpen voor chemische en zware industrie. Inmiddels zijn  er plannen voor een nieuw bedrijventerrein. Terwijl op het oude industrieterrein nog volop plek lijkt. Wim Rijnart van de Stichting Behoud Buitengebied Moerdijk spreekt in deze aflevering met Harm van Atteveld.

Aflevering 3

Voor het imago van Moerdijk was de brand bij Chemie-Pack niet goed. De nekslag voor het dorp dreigt pas 2 jaar later als de 'havenstrategie Moerdijk' verschijnt. Verslaggever Harm van Atteveld blikt daar op terug met Peter Stehouwer, nabij het voormalig hart van Moerdijk, de rooms-katholieke kerk.

Aflevering 2

In de tweede aflevering van 'Eens Vandaag' in Moerdijk gaan we op bezoek bij een Anton van Leest, palingvisser, maar ook brandweerman. Hij arriveerde in 2011 als eerste bij de brand bij Chemie-Pack.

Aflevering 1

In de eerste aflevering begint verslaggever Harm van Atteveld zijn tocht in de auto, dichtbij het complex van Shell in Moerdijk, samen met raadslid Pauline Joosten.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.