Het begon als een grap, maar Donald Trump lijkt nu toch echt de Republikeinse presidentskandidaat te worden. Zijn belangrijkste tegenstander Ted Cruz heeft vannacht de strijd opgegeven nadat Trump overtuigend won in de staat Indiana.

Voor Cruz was het een pijnlijk afscheid. Na zijn concessie-speech wil hij zijn vader knuffelen, maar slaat hij per ongeluk zijn vrouw in het gezicht:

De nederlaag in Indiana was onverwacht, vooral omdat conservatieven zoals Cruz juist daar winnen. In de aanloop naar de voorverkiezingen in de ‘Hoosier State’ was hij dan ook nog heel optimistisch en onthulde hij zijn running mate Carla Fiorina, maar ook zij is weer (letterlijk) van het podium verdwenen:

 

 

De Republikeinse partij is niet blij met de nu zeer waarschijnlijke kandidaat Trump. Het establishment ziet liever John Kasich als kandidaat. Kasich houdt vol, maar overwinning lijkt onwaarschijnlijk.

20 procent van de Republikeinen zegt nu op Hillary Clinton te gaan stemmen als Trump daadwerkelijk kandidaat wordt. En verschillende bekende Republikeinen laten nu op Twitter weten dat ze Hillary steunen of hun partijlidmaatschap gaan opzeggen. Ben Howe, redacteur bij de bekende conservatieve RedState blog was daar een van:

?