Never a dull moment in America. Gisteren nam Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer ontslag en vandaag ligt de minister van Justitie Jeff Sessions opnieuw onder vuur. Sessions zou als adviseur van Trump tijdens de verkiezingscampagne in een gesprek met de Russische ambassadeur Sergej Kisljak wel degelijk hebben gepraat over zaken rond de campagne, zo schrijft de Washington Post

Als dit klopt, zal Jeff Sessions zijn versie over zijn Russische contacten opnieuw moeten bijstellen. Eerder ontkende hij überhaupt met de Russen te hebben gesproken. Daarna gaf hij schoorvoetend toe de Russische ambassadeur te hebben ontmoet, maar zou er niets inhoudelijks besproken zijn.  Wat betekent dit voor de positie van Jeff Sessions? Hoe schadelijk is dit voor Donald Trump?

Het nieuwe normaal?

En komt Trump door al deze affaires nog wel aan regeren toe? ‘Make America great again’ was de leus waarmee Trump de verkiezingen won. Maar is er de afgelopen 150 dagen al iets van de grond gekomen? Regeren via twitter, je eigen ministers afvallen, is dit het nieuwe normaal in de Amerikaanse politiek? Correspondent Michiel Vos is hier duidelijk over: "Hij is altijd de zakenman gebleven die hij was, en is nooit presidentieel geworden."

Bekijk onze eerdere reportages uit Amerika, klik op de kaart:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.