Het Duitse magazine Stern toont de Amerikaanse president Donald Trump gewikkeld in de Amerikaanse vlag terwijl hij de Hitlergroet brengt. 'Sein Kampf' luidt het onderschrift op de cover. 

In de Amerikaanse media wordt verontwaardigd gereageerd op de omstreden foto, vooral omdat een vergelijking met de nazi-tijd in spotprenten, columns of afbeeldingen in het Duitsland van bondskanselier Angela Merkel niet zou mogen. Zij was zelf ook al doelwit van spot waarbij een link werd gelegd met de Führer. Zowel in Turkije als in Griekenland moest Merkel het ontgelden in de pers. 

Over de gevoeligheid van vergelijkingen met de nazi-periode praten we met Steven Degryse, alias Lectrr. Hij is een Vlaamse striptekenaar, columnist en huiscartoonist van De Standaard, die er zelf niet vies van is om vergelijkingen met het nazi-tiijdperk te maken. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.