Donald Trump is geen grote fan van de Amerikaanse media, dat werd al snel na zijn inauguratie duidelijk. Gisteren benadrukte de president dat nogmaals door een bewerkt filmpje van zichzelf te tweeten, waarin hij lijkt te vechten met een CNN-logo.

De beelden komen uit een oud televisieprogramma waarop Trump meedoet aan een nep-worstel-wedstrijd.

De Amerikaanse nieuwszender CNN is niet blij met de recente uiting van Trump. 

Het is al langer oorlog tussen CNN en Trump. De nieuwszender kwam bijvoorbeeld met het verhaal over die Golden shower-video die er zou zijn van Trump. Het escaleerde vorige week. CNN moesten een groot verhaal terugtrekken over Team Trump en de Russen.

Weinig vertrouwen

De ruzie tussen Trump en de media is pijnlijk. Het vertrouwen van Amerikanen in de pers is erg laag. Nog maar 30 procent vertrouwt de media. En wat dat betreft doet ook Trump het maar iets beter. Slechts 36 procent van de Amerikanen denkt dat hij eerlijk is.

Wat dat betreft zitten ze in een soort haat-liefde verhouding. Want de kijkcijfers en oplagecijfers van Amerikaanse media zijn geweldig sinds de campagne van Trump. En van alle presidentskandidaten kreeg Trump verreweg de meeste aandacht.

Niet de eerste

Trump is niet de eerste president die met de media in conflict is geraakt. Eerder hadden oud-presidenten Clinton, Jefferson en Nixon ook al strubbelingen met de media, blijkt uit dit artikel uit 2008.