Hét kinderfeest van het jaar staat weer op het punt van beginnen. Met speciale toegangspoortjes en undercoveragenten wordt Sinterklaas morgen vrolijk binnengehaald in Maassluis. 

Met demonstranten van zowel voorstanders als tegenstanders van de figuur Zwarte Piet is dit blijkbaar nodig. Hoewel de laatste maanden de goodwill voor de tegenstanders van Zwarte Piet toegenomen lijkt, kan het zijn dat felle demonstraties die goodwill weer in een klap tenietdoen.

Radio EenVandaag

We spreken over veiligheid en communicatie van het kinderfeest met Erik Graadt van Rogge, directeur van PR- en marketingbureau Winkelman en Van Hessen en met Marco Zannoni, Directeur van COT: Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, Zorg en Veiligheid. 

TV EenVandaag

Om te demonstreren zijn weliswaar officieel plekken aangewezen, is de omvang van elk demonstratiebord keurig afgesproken en mag er niet door megafoons geroeptoeterd worden, maar toch is de lokale overheid doodsbang. Vraag is of de veiligheidsmaatregelen nu niet overtrokken zijn. Onze verslaggever ging ter plekke kijken.

Van de andere kant....nog steeds zijn er mensen boos op zwarte Piet. Anti-Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie legt in de studio uit waarom.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.