Pepernoten liggen al een tijdje in de winkels, maar als Sinterklaas in het land is kun je echt niet meer om het kinderfeest heen in de supermarkten. Of je dan ook Zwarte Piet tegenkomt, is nog maar de vraag.

Albert Heijn heeft laten weten dat zij de maatschappelijke discussie rond Zwarte Piet serieus nemen en hem zoveel mogelijk uit de supermarkt weren.

Is dat een slimme keuze? Kan deze actie rekenen op steun of verliezen ze hier juist klanten mee? En zouden meer winkels moeten volgen? 

In EenVandaag een reactie van marktonderzoeker Peter Paul Verheggen en Jos den Otter, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij.

Ook worden de resultaten van een onderzoek over Zwarte Piet van het EenVandaag Opiniepanel gepresenteerd. Mag Zwarte Piet blijven zoals hij nu is of moet hij toch worden aangepast?

Daarover spreken we ook in Radio EenVandaag met politicoloog Meindert Fennema. Hij schreef in een opiniestuk in de Volkskrant dat de overheid zich helemaal niet moet bemoeien met de Zwarte Pieten-discussie.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.