De fabrikant achter Stint heeft haar faillissement aangevraagd. Het besluit van de minister om de Stints van de weg te halen is het bedrijf fataal geworden. Maar niet alleen Stint zit met de handen in het haar, ook andere bedrijven die gebruik maken van Stints kunnen hun hoofd niet meer boven water houden.

Het idee sloeg meteen aan in een drukke stad als Amsterdam: duurzaam en wendbaar transport met de Stint. Geen kinderen werden vervoerd door transportbedrijf E-Bakkie, maar pakketjes en andere leveringen. Of het bedrijf nog kan blijven bestaan is maar zeer de vraag, nu Stint het faillissement heeft aangevraagd.

Geen alternatief

"We proberen nu te roeien met de riemen die we hebben", zegt Daan de Geus, mede-eigenaar van E-Bakkie. "We zetten bakfietsen en busjes in." Veel langer gaat het niet lukken op deze manier. "We kunnen veel minder vervoeren. En klanten die bij ons kwamen voor de duurzaamheid, missen dat nu door de busjes."

Ze zoeken naarstig naar andere alternatieven. "Maar andere alternatieven die net zo wendbaar en duurzaam zijn, zijn er op dit moment niet." Nog even probeert het bedrijf het vol te houden, maar dat gaat lastig. "We maken hogere kosten terwijl de inkomsten gedaald zijn", gaat De Geus verder.

Faillissement dreigt

Gelukkig hebben een aantal klanten geduld, en geven ze het bedrijf nog even de tijd. "Maar deze situatie is niet houdbaar, niet voor de klanten en niet voor ons." Nog even en ook E-Bakkie moet een faillissement aanvragen. De problemen begonnen voor het bedrijf toen de Stints van de weg werden gehaald. Het voelde het alsof de grond onder zijn voeten wegviel: "We staan letterlijk stil."

Lees meer:

Hoop

Toch heeft De Geus nog hoop. "De Stint heeft een grote achterban. Veel mensen en bedrijven staan achter het bedrijf. Wellicht is er nog een mouw aan te passen." 

Of die hoop genoeg is, is maar zeer de vraag. "Ik weet zeker dat er markt is voor ons concept: duurzaam en wendbaar. Maar, zonder Stint wordt het wel erg lastig."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.