De Europese Commissie had in 2012 al gegevens die aantoonden dat er gesjoemeld werd met de uitstoot van auto’s. Dat blijkt uit gelekte e-mails. Onderzoekers sloegen vier jaar terug al alarm en experts van de Brusselse commissie hebben het probleem vervolgens niet aangekaart.

Fabrikanten hadden een truc om dieselauto’s schoner te laten lijken dan in werkelijkheid. Dat gebeurde met zogenaamde ‘thermovensters’. In de testomgeving (altijd tussen de 20 en 30 graden) presteert een auto met zo’n thermovenster volgens de norm. Is het kouder of warmer, dan wordt het voertuig plots een stuk vervuilender.

Lidstaten werden hierover ook geïnformeerd:

Het is verboden om een test op die manier te omzeilen. Waarom de Europese Commissie destijds niet aan de bel trok, wordt nu onderzocht.

In september vorig jaar kwam de gigantische omvang pas aan het licht, nadat de Amerikanen het gesjoemel met diesels aan de kaak stelden. Toen bleek hoe omvangrijk de fraude was. Amerikaanse toezichthouders ontdekten dat de Duitse autofabrikant Volkswagen de software van dieselauto's had gemanipuleerd.

Maar liefst elf miljoen auto's waren uitgerust met de 'sjoemelsoftware', waardoor ze in de praktijk meer schadelijke stoffen uitstootten dan in de officiële test.

In EenVandaag Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy (D66), hij is lid van de huidige onderzoekscommissie over sjoemelsoftware.

Download

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.