Het wegverkeer is een belangrijke veroorzaker van luchtverontreiniging, en daarmee van ziektes als astma, bronchitis en kanker. Vooral diesels zijn een bron van fijnstof en stikstofoxiden (NOx). Volgens de Europese milieudienst EEA overlijden jaarlijks 75.000 Europeanen vroegtijdig door alleen de uitstoot van NOx. Bijna de helft daarvan komt voor rekening van de diesels. 

De dieselmotor is nog meer omstreden geworden door het dieselschandaal bij Volkswagen. De Duitse autofabrikant bleek wereldwijd elf miljoen dieselauto’s te hebben uitgerust met sjoemelsoftware, waardoor ze tijdens de laboratoriumtest veel schoner waren dan in de praktijk. Dat diesels - niet alleen die van Volkswagen  - op de weg veel meer uitstoten dan in de test is al veel langer bekend, zo bleek uit eerder onderzoek van EenVandaag. Ambtenaren en onderzoekers hadden al jarenlang vermoedens van manipulatie, maar konden dat niet hard maken. Bekijk hier het achtergrondartikel over de vermoedens van overheden.

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gaat nu voor het eerst proberen te achterhalen of ook andere fabrikanten hebben gesjoemeld. De dienst gaat 22 dieselauto’s testen, die zij zelf heeft goedgekeurd voor de Europese markt. Daarmee volgt de RDW het voorbeeld van de Duitse collega’s van het Kraftfahrtbundesamt, dat zo’n vijftig auto’s testte. Het KBA ontdekte op die manier dat fabrikanten emissiesystemen in hun auto’s uitschakelen bij lage temperaturen. De veelal Duitse autobouwers gaan als gevolg daarvan ruim 600.000 auto’s terugroepen, zo maakten ze eind vorige maand bekend. 

EenVandaag is op het testcircuit van Lelystad waar de RDW de auto’s gaat onderzoeken. Ook spreken we met Paul Dietz, manager toelating en toezicht van de RDW. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.