De bitcoin schoot vorige week door de grens van een waarde van 5000 dollar. Goed nieuws voor mensen die vijf jaar geleden in deze zogeheten cryptomunt hebben belegd, want toen kostte een bitcoin nog maar 5 euro. Steeds meer mensen bezitten zulke cryptomunten, bitcoins of andere vormen van digitaal geld. Uit onderzoek blijkt dat 135.000 mensen in Nederland nu dit soort munten bezitten.

Cryptocurrency

Bitcoin is een cryptocurrency: een nieuwe vorm van geld die zonder banken tot stand komt. De technologie achter deze munt heet blockchain, waar eerder bij EenVandaag aandacht aan werd besteed. Nu de waarde van de bitcoin hoger dan ooit ligt, is de vraag of het daardoor ook een goede belegging is. Of ben je oliedom als je je geld belegt in een cryptomunt? De Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten waarschuwen voor de risico's die dit soort beleggingen met zich meebrengt.

Succesverhalen

Er is ook veel aandacht voor de succesverhalen. Er zijn voorbeelden van mensen die nooit meer hoeven te werken omdat ze geïnvesteerd hebben in digitaal geld. Een voorbeeld hier van is Camiel, die na groot succes met bitcoins eigenlijk nooit meer hoeft te werken.

In Radio EenVandaag vertelt hij zijn verhaal, samen met Martin Visser, financieel commentator van De Telegraaf.

Meer lezen en zien over bitcoins? Bekijk de reportage Cryptocurrency: gouden toekomst of internetzeepbel?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.