De cryptomunt bitcoin is sinds het hoogtepunt van afgelopen zondag zo'n 40% in waarde gedaald. De munt stond zondag nog op 19.666 dollar, en liep in het afgelopen etmaal in een hoog tempo terug tot onder de 13.000 dollar. Met deze forse koersval lijkt de opmars van Bitcoin voorlopig een halt te zijn toegeroepen.

Sinds begin januari is de munt 1100% in waarde gestegen. Vooral de laatste maanden was er een ware run op de cryptomunt. Nederlanders hebben dit jaar voor 25 miljoen euro aan bitcoins gekocht. Volgens analisten kan de munt gemakkelijk 50% in waarde dalen. Onder beleggers geldt de munt als zeer risicovol. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwde deze zomer al voor investeren in cryptomunten. “Hoge percentages winst kunnen aantrekkelijk lijken. Maar het is onduidelijk of dit in de toekomst ook blijft. Dus investeer vooral niet teveel geld, dit kan zo een nieuwe zeepbel zijn.” 

Eerder werd in onderstaande reportage de bitcoin in EenVandaag dé hype van 2017 genoemd en waarschuwde de AFM niet de eindejaarsuitkering in de munt te investeren:

'Investeer eindejaarsbonus niet in Bitcoin'

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.