De bitcoin is veel in het nieuws de laatste maanden, maar het is best ingewikkeld om uit te leggen hoe 'cryptocurrency' als de bitcoin precies werkt. Een bitcoin wordt 'gemined', maar hoe gaat precies en wat bepaalt de waarde van de digitale munt? Dat kan maar op één manier goed uitgelegd worden, vinden ze in Japan, en dus is er een speciale meidengroep geformeerd die zingend antwoord geeft op alle bitcoin vragen.

'The Virtual Currency Girls' maken morgen hun debuut in Tokio en de 8 zangeressen waarschuwen in hun debuutsingle voor frauduleuze cryptosites.

Ook sporen ze mensen aan om de online beveiliging goed te regelen.  Het is weer eens wat anders dan het eeuwige ‘Ik hou van jou, de lucht is blauw’-thema van de meeste liedjes, en het is dan ook niet alleen maar plat vermaak, zo wordt ons verzekerd. "Via entertainment willen we het idee promoten dat virtuele valuta er niet alleen zijn voor speculatie, maar dat het geweldige technologie is die de toekomst gaat vormen", zo laat één van de dames weten. Hoe de korte rokjes zich daarmee verhouden, is de Telegraaf nog niet duidelijk, schrijven ze.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.