1 april, de dag waarop grappen maken mag, komt er weer aan. Dat betekent dat veel bedrijven en personen hun beste beentje voor zetten. Wie bedenkt de meest originele grap van het jaar? We zetten er een aantal op een rijtje.

Een drietal, overduidelijke, grappen wordt het meest gedeeld online.

Baby's in de Python

De favoriete attractie van menig bezoeker aan de Efteling, achtbaan de Python, was een tijdje dicht wegens een verbouwing. Dit weekend gaat ie weer open, en men heeft een verrassing. "We gaan baby's toelaten in de Python", aldus de Efteling op Facebook

De video die dat aankondigt laat het goed zien: baby’tjes kunnen vanaf nu gewoon in de achtbaan. Het is een hele speelfilm geworden, met interviews met de leiding van de Efteling en de directeur van Maxi Cosi. De kinderzitjes-fabrikant heeft een speciaal stoeltje ontwikkeld: de allerkleinsten kunnen zo een ervaring meemaken die ze de rest van hun leven niet zullen vergeten! 

Camouflage-eieren van HEMA

De HEMA maakt op Twitter reclame voor wel heel bijzondere paaseitjes: "Probeer deze maar eens te vinden!" Daarbij staat een foto van een zak met paaseieren in camouflagekleuren.

Daarmee haakt de winkel perfect in op het samenvallen van 1 april en Pasen dit jaar. Helaas verwachten we niet dat de eitjes echt in de winkel komen te liggen...

Fries Museum: 'Churchill had oogje op Mata Hari'

Spion Mata Hari was heel close met Winston Churchill: dat suggereren ze bij het Fries Museum.

We zien op de foto, die volgens heel veel mensen niet echt is, een jeugdige Churchill. Hij werpt een schalkse blik, naar de naast hem staande Mata Hari, die op haar beurt buitengewoon tevreden kijkt. De foto blijkt een lokkertje om mensen naar het museum te trekken. Niks mis mee is: er is daar meer te zien dan een in elkaar geknutselde foto van Mata Hari en Churchill, dus het is het waarschijnlijk nog waard ook.

Geen grap: Films op Goede Vrijdag

Er zijn ook berichten waarvan iedereen denkt dat het een grap is, maar die toch echt blijken te zijn. Conclusie: soms is iets zo gek dat je het niet kunt bedenken.

In Duitsland mogen op Goede Vrijdag, alleen christelijke films in de bioscoop vertoond worden. Ook is er in veel deelstaten, zoals Beieren, een dansverbod. 700 films staan op een verboden lijst. Bijvoorbeeld King Kong, Terminator en de Nederlandse film New Kids Nitro mogen nergens worden vertoond. Twee jaar geleden overtrad een bioscoop in Bochem, vlak over de grens, deze regel en men kreeg 100 euro boete. Men vertoonde Life Of Brian van Monty Python.

Ook geen grap: Trump-mot ondekt

De bioloog Vazrick Nazari heeft een nieuwe mot ontdekt: een centimeter groot, met een blonde pluk haar op zijn kop, een soort kapsel van zijdeachtige oranje-gele schubben. Bijzonder. Verder is bijzonder dat de mot in kwestie, vergeleken met andere mottensoorten een extreem klein geslachtsdeel heeft. 

Hoe noem je een mot met een raar goudkleurig kapsel en een mini-penis? Ontdekker Nazari hoefde niet lang na te denken en heeft deze mot een latijnse naam gegeven voor de eeuwigheid: Neopalpa donaldtrumpi. Waar leeft de donaldtrumpi-mot? Jawel: in Mexico! 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.