De politie is in toenemende mate druk met het behandelen van bedreigingen via het medium Twitter. Dreigtweets zijn bijna aan de orde van de dag en er worden zelfs websites opgericht die alle (doods)bedreigingen indexeren.

Moet de politie dit allemaal serieus nemen en hoe moet de arm der wet omgaan met deze ontwikkeling? Want in veel gevallen gaat het om ironie, een grapje, of ventileert iemand zijn of haar woede vanachter de pc en heeft daar later al snel spijt van. En toch: stel dat iemand het wel serieus meent...

Eerder dit jaar deed het EenVandaag Jongerenpanel onderzoek over dreigtweets. Jongeren vinden dat deze hard aangepakt moeten worden. De uitslag vindt u hier.

In EenVandaag aandacht voor dreigtweets. Aan het woord het Openbaar Ministerie van Den Haag en criminoloog Evelien van Zuidam.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.