Met welke partijen willen de VVD en D66 samen een nieuw kabinet vormen? Dat is de grote vraag aan het begin van de kabinetsformatie na de Tweede Kamerverkiezingen. In de laatste aflevering van StemTV worden de opties doorgenomen.

Want hoewel de kiezers van VVD, CDA en ChristenUnie graag door willen met de huidige coalitie, zitten kiezers van D66 daar niet op te wachten. Maar welke partijen dan wel en hoe gaat dat samen met de VVD? Met de coalitietool van Verkiezingensite.nl, gemaakt door Sjoerd Mouissie van het Nederlands Dagblad, worden de opties verkend. Politiek commentator Joost Vullings denkt dat 'het corona-kinderfeestje' een hele serieuze optie is.

De dans van Sigrid Kaag

Verder gaat het in de laatste StemTV met verder Marloes Lemsom, Splinter Chabot en Vincent Rietbergen onder andere over de winst van D66 en de dans van Sigrid Kaag, het verlies van de linkse partijen en de nieuwkomers in de Tweede Kamer.

StemTV - aflevering 14
info

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen presenteerde EenVandaag StemTV. Een wekelijkse vlog op het YouTube-kanaal van EenVandaag met onder anderen Joost Vullings, Vincent Rietbergen, Marloes Lemsom en Splinter Chabot. Alle 14 afleveringen zijn op YouTube terug te kijken.

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.