"Zoals de fuga de moeilijkste vorm is in de muziek, zo is het lijsttrekkersdebat het moeilijkst in de politiek." Dat zegt Mark Rutte als lijsttrekker van de VVD in de nieuwste aflevering van StemTV.

Rutte geeft eerlijk toe dat hij de debatten spannend en moeilijk vindt: "Het is elke keer weer compleet nieuw. En ik vind het razend spannend. Het is veel moeilijker dan debatten in de Tweede Kamer."

'Er is geen alternatief'

Anders dan tijdens de vorige verkiezingen, doet PVV-leider Geert Wilders dit keer wel mee aan de debatten: "Het is coronatijd. Normaal ga je deze tijd het land in. Dat kan nu niet. In het verleden ging ik niet als ik een debat niet leuk vond, ik denk dat ik me dat nu minder kan permitteren. Er is geen alternatief."

In de nieuwe aflevering van StemTV bespreken Joost Vullings, Splinter Chabot, Marloes Lemsom en Vincent Rietbergen het belang van de grote debatten in deze tijd. Verder hebben ze het het onder meer over het 'campagnecircus' en de omstreden whatsappberichten van Thierry Baudet.

StemTV - aflevering 8
info

StemTV

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen presenteert EenVandaag StemTV. Een wekelijkse vlog op het YouTube-kanaal van EenVandaag met onder anderen Joost Vullings, Vincent Rietbergen, Marloes Lemsom en Splinter Chabot. Abonneer je op ons kanaal om geen aflevering te missen.

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.