Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken denkt nog steeds dat de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart ondanks corona door kunnen gaan. Begin maart is de deadline om ze nog uit te kunnen stellen, zegt ze in StemTV.

De datum van de Tweede Kamerverkiezingen komt snel dichterbij. Hoewel de coronamaatregelen voorlopig nog niet worden versoepeld, is er op dit moment geen sprake van uitstel. Maar pas begin maart weten we het definitief. Want volgens de minister zijn er minimaal 2 weken nodig om uitstel nog te kunnen regelen, omdat er een wetswijziging voor nodig is. Omdat er vanaf 15 maart al kan worden gestemd, kom je dan uit op 1 maart als deadline.

Het 'campagnecircus'

In deze nieuwe aflevering van StemTV vanuit Nieuwspoort hebben Joost Vullings, Splinter Chabot, Marloes Lemsom en Vincent Rietbergen het over het 'campagnecircus', over de 37 partijen die mee mogen doen aan de verkiezingen en geeft Wopke Hoekstra antwoord op de vraag of zijn opmerkingen over heropening van de basisscholen onderdeel van de campagnetactiek waren.

StemTV - aflevering 7
info

StemTV

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen presenteert EenVandaag StemTV. Een wekelijkse vlog op het YouTube-kanaal van EenVandaag met onder anderen Joost Vullings, Vincent Rietbergen, Marloes Lemsom en Splinter Chabot. Abonneer je op ons kanaal om geen aflevering te missen.

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.