Nu het briefstemmen voor ouderen volop bezig is, zijn de Tweede Kamerverkiezingen eigenlijk begonnen. En nu al is duidelijk dat lang niet alle briefstemmen geldig zijn. Minister Ollongren denkt dat dat komt omdat mensen het nog nooit hebben gedaan.

In StemTV gaat ze in op de problemen met ongeldige briefstemmen. Ook aandacht voor nieuwe partijen. Welke komen er in de Tweede Kamer? Halen Code Oranje en BIJ1 bijvoorbeeld een zetel? Sylvana Simons redde het 4 jaar geleden met die laatste partij niet, maar heeft nu goede hoop.

Formatie

Verder de onzekerheid door heel veel zwevende kiezers en welke mogelijkheden zijn er met de huidige peilingen voor een formatie? Ook daarover gaat het in de laatste aflevering van StemTV voor de verkiezingen, met Joost Vullings, Splinter Chabot, Marloes Lemsom en Vincent Rietbergen.

StemTV - aflevering 12
info

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen presenteert EenVandaag StemTV. Een wekelijkse vlog op het YouTube-kanaal van EenVandaag met onder anderen Joost Vullings, Vincent Rietbergen, Marloes Lemsom en Splinter Chabot. Abonneer je op ons kanaal om geen aflevering te missen.

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.