Een paar uur voor het live-interview in de uitzending van EenVandaag, heeft Forum voor Democratie-lijsttrekker Thierry Baudet via zijn woordvoerder, afgezegd.

Afgelopen week ontving EenVandaag in de studio lijsttrekkers van partijen die niet deelnemen aan het EenVandaag verkiezingsdebat, zodat ook zij hun standpunten konden laten horen. Vanavond zou het de beurt zijn aan Baudet.

Jinek

Als reden voor het afzeggen noemt zijn woordvoerder dat Baudet, na het optreden bij RTL-talkshow Jinek afgelopen donderdag, 'even geen behoefte meer heeft aan dit soort programma's'.

Ook de invloed van een uitzending op de veiligheid van de FVD-lijsttrekker speelt mee, voegt de woordvoerder daaraan toe.

De tekst van de afzegging
Bron: EenVandaag
De tekst van de afzegging

Lees ook

'Enorm teleurstellend'

Hoofdredacteur René van Brakel noemt het 'enorm teleurstellend' dat Baudet, enkele uren voor de uitzending, het interview afzegt. "Alle andere politici die we hebben uitgenodigd, namen wel deel aan de interviewreeks met lijsttrekkers, of hebben toegezegd voor het debat van aanstaande maandag."

Hij vervolgt: "Baudet zegt dat hij na zijn optreden bij Jinek 'geen behoefte heeft aan meer van dit soort programma's', maar EenVandaag is een actualiteitenprogramma, geen talkshow. Ook is er geen column van een cabaretier of een andere politicus met wie hij in debat hoeft."

Onderzoek EenVandaag Opiniepanel

Juist in deze verkiezingstijd zouden politici niet moeten weglopen voor een kritisch vraaggesprek, vindt Van Brakel.

"Het is treurig dat Baudet dat wel doet. Met het EenVandaag Opiniepanel hebben we onderzoek gedaan onder kiezers en geven we weer hoe zijn achterban, en alle kiezers, denken over de standpunten van Forum voor Democratie en het optreden van Thierry Baudet."

Bekijk hier het studiogesprek met politiek commentator Joost Vullings.
info

Peilingtrends

Op woensdag 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op onze speciale pagina Peilingtrends zie je met behulp van overzichtelijke grafieken hoe politici en partijen ervoor staan in de aanloop daar naartoe. Wie is de meest en minst betrouwbare lijsttrekker? Op hoeveel zetels kunnen de partijen rekenen en wat betekent dat voor de coalitievorming?

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.