De verkiezingsuitslag wordt steeds duidelijker en de formatie komt dichterbij. Wat is jouw ideale kabinet? Welke partijen wil je per se wel en welke niet in de regering? Stel hier de coalitie van jóuw voorkeur samen en kijk of die een meerderheid haalt.

De VVD is de grootste partij en lijkt uit te komen op 35 zetels. Partijleider Mark Rutte heeft al aangegeven dat hij graag in gesprek wil met D66 en het CDA en het liefst een snelle formatie wil. Op basis van de exitpolls leek het er nog op dat de VVD aan D66 en het CDA genoeg had voor een meerderheid, maar op basis van de laatste prognoses halen de drie partijen samen net geen meerderheid en is er minimaal een vierde partij nodig.

Kies je eigen formatie

In de grafiek hieronder kun je zelf partijen aan- en uitvinken om te zien welke coalities meer dan 75 zetels zouden halen. De grafiek is op dit moment gebaseerd op de laatste prognose van het ANP en wordt geüpdatet zodra de uitslagen definitiever worden.

Kijk hier welke combinaties er mogelijk zijn om een meerderheid te krijgen.

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.