Iedereen die een product koopt met Zwarte Piet erop afgebeeld moet aan de schandpaal worden genageld. Ook iedereen die Zwarte Piet speelt moet online zwart gemaakt worden. Dat staat in een oproep op de Anti-Zwarte Pieten Facebooksite.

Quinsy Gario lijkt het initiatief te steunen. Vall Dumfries roept op om foto's, video's, geluidsopnames, naam, adres en andere gegevens van mensen die zich als Zwarte Piet verkleden te verzamelen en openbaar te maken en aangifte te doen.

Ook mensen die producten met zwarte Piet erop kopen in winkels moeten worden vastgelegd. 'Schijt eraan hebben ze kiezen er zelf voor om daar openlijk mee naar buiten te treden en dus mag je ze aan de schandpaal nagelen'.

Betalen voor je muziek op YouTube

Al bijna 10 jaar kun je op YouTube muziek beluisteren en bekijken, gratis en voor niks. Maar het duurt niet lang meer of YouTube gaat geld vragen voor extra mogelijkheden.

Gisteren is het langverwachte YouTube Music Key gelanceerd, dat ervoor zorgt dat je via YouTube meer muziek in betere geluidskwaliteit kunt bekijken en beluisteren, zonder die irritante reclameonderbrekingen. Daarbij neemt de dienst complete albums op in de catalogus. De video’s zijn ook offline te bekijken en het is mogelijk om de muziek op de achtergrond te laten draaien terwijl je bijvoorbeeld andere websites bekijkt. Het lijkt dus heel erg op Spotify. Daarvoor vraagt YouTube de gebruiker wel 8 dollar per maand. Music Key zal langzaam uitgerold worden, eerst voor genodigden, en is nu nog niet beschikbaar in ons land. 

“We want to give fans more ways to enjoy music on YouTube, but also give artists more opportunities to connect with fans and earn more revenues,” aldus Christophe Muller, YouTubes music partnerships director.

Jennifer Aniston ziet nieuw seizoen Friends wel zitten

In een interview met ons eigen Nederlandse NU.nl heeft actrice Jennifer Aniston gezegd een een nieuw seizoen van de populaire serie Friends niet uit te sluiten. 

Actrice Lisa Kudrow, die in Friends Phoebe speelde, zei enkele dagen geleden in een Reddit-interview dat ze het geweldig zou vinden om een nieuw seizoen van de sitcom te doen, maar dat ze het alleen zou overwegen als het een heel seizoen was en niet slechts een aflevering.

'Heeft ze dat gezegd?! Een heel seizoen?!', reageerde Aniston verbaasd. De actrice zou, in het licht van de uitspraken van Kudrow, een nieuw seizoen zeker overwegen. 'Ik doe alles wat Lisa doet, want ze is echt geweldig.'

Doolhof zorgt voor drukte bij 911

Het grootste maïsdoolhof ter wereld is zo ingewikkeld dat mensen erin verdwalen en geen andere uiteg zien dan 911 bellen. De politie heeft nu gesprekken vrijgegeven van die noodoproepen om mensen te waarschuwen waar ze aan beginnen.

Het Cool Patch Pumpkins doolhof in Dixon, Californië is 60 acres groot, dat is 24,3 hectare wat neerkomt op zo'n 34 voetbalvelden.  

De sherrif zegt dat zulke telefoontjes ieder jaar komen en dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken. We hebben een goede verstandhouding met de eigenaar van het doolhof en die zorgt er altijd voor dat mensen uit het doolhof worden gehaald.  Als tip geeft hij mee dat mensen een kaart meenemen alvorens het doolhof te betreden. 

Nederlandse Kickstarter wil een wiet rokende emoji op iPhone

Het bestaat nog niet maar een student van de Technische Universiteit in Delft is geld aan het inzamelen via Kickstarter om een wiet rokende emoji te ontwikkelen voor de iPhone.

De iPhone heeft erg veel emojis (smileyfiguurtjes te gebruiken in teksten) die van alles doen, maar er is geen rokende, laat staan een wiet rokend figuurtje. En dat terwijl het zo handig kan zijn om snel aan je vrienden te laten weten wat je doet of wilt gaan doen.

Kickstarter gebruiker T. Papousek wil een app ontwikkelen om dat mogelijk te maken en hoopt nu geld bijeen te krijgen. Het inzamelen is gisteren begonnen, helaas is er nog geen euro binnengehaald

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.