Er komt een nieuwe actie tegen Zwarte Pieten. Activist Jermaine Anthony Zimmerman laat op Facebook weten dat hij al het zwarte pieten snoepgoed zoals chocoladepoppetjes in winkels kapot gaat knijpen. Zo zegt hij in een bericht aan Albert Heijn: “Ben het zat om mijn geschiedenis, cultuur en afkomst neergezet te zien worden als minderwaardig. Tijd voor actie!”.

Het bericht van Jermaine Anthony Zimmerman aan Albert Heijn. 

Hij hoopt dat al het snoepgoed op deze manier onverkoopbaar wordt en geeft de supermarkt daarom vast de tip om het maar uit de schappen te halen. Niet iedereen is echter blij met zijn actie, hij kreeg de afgelopen dagen veel kritiek over zich heen. Hij werd zelfs even geblokkeerd op Facebook, waarschijnlijk nadat een aantal mensen hem had gerapporteerd. Zimmerman werd zelfs bedreigd en gediscrimineerd naar aanleiding avn zijn post. Maar hij laat zich niet stoppen, hij roept anderen op om met zijn actie mee te doen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.