Niet iedereen is het eens met de scholen in Utrecht die in plaats van Zwarte Pieten Sinterklaas vieren met Minions. De VVD in Utrecht bemoeit zich er nu ook mee. Zij roepen ouders op die het niet eens zijn met het anti-Zwarte Pietenbeleid om verkleed als Zwarte Piet naar school te gaan.

VVD-raadslid Queeny Rajkowski  zei: “Ik zou zeggen: als ouders het er niet mee eens zijn, laat je horen en ga als Zwarte Piet naar school. Dat zou een belangrijk signaal zijn.”

Enkele moeders van de Prinses Margrietschool in Zuilen geven in ieder geval gehoor aan die oproep. Vrijdag tijdens de aankomst van Sinterklaas zullen zij ondanks het verbod verkleed naar school gaan als Zwarte Piet.

Zij doen dit omdat het openbaar schoolbestuur SPO op alle ruim 40 scholen Zwarte Piet schrapte en verving voor minions. Voor de ouders was dit een complete verrassing.

YouTubers beginnen eigen tv-zender

Je hoort weleens zeggen dat televisie dood is en YouTube de toekomst, maar blijkbaar is het lineair tv kijken nog niet helemaal dood. Sterker nog: YouTube-sterren hebben de handen ineengelagen en starten een eigen zender. Of nou ja, zender, het is eigenlijk een dagelijks programma van een uur.

Het gaat om YouTubers Veras Fawaz (Fijne Vrienden), Joost Klein (Eenhoornjoost), Defano Holwijn, Thomas Smagge (Theaumes), Ronald en Timo (HetGamePortaal), Job van Grafhorst (DoeMaarGamen) en Darcy Lazar (De Theemutsen) die dagelijks onder de titel #First uit zullen zenden vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Die zender gaat vanaf 7 december vijf dagen per week een uur live uitzenden op kanaal 13 van Ziggo. Als het ene succes blijft zal de zendtijd uitgebreid worden. De uitzendingen zullen nergens terug te zien zijn, dus erbij zijn is meemaken en zo hopen ze de kijkcijfers hoger te krijgen. Onderdelen van het programma zijn onder meer een comedy en entertainment programma en een Gaming programma.

‘The 12 days of Christmas cadeau’s’ worden steeds duurder

De cadeaulijst uit het liedje ‘The 12 days of christmas’ wordt elk jaar duurder, zo blijkt uit het jaarlijkse PNC Wealth Management Christmas Price Index. Betaalde je vorig jaar nog 33.933 dollar, dit jaar zou je 34.131 dollar kwijt zijn voor de hele lijst met cadeau’s.

Negen van de 12 geschenken kosten evenveel als vorig jaar. Alleen de 10 lords-a-leaping (er wordt vanuit gegaan dat het hier om een middeleeuwse dansgroep gaat) zijn 3 procent duurder geworden. En de bank uit Pittsburgh (PNC) besloot de prijs van de tortelduiven en zwanen aan te passen omdat vorig jaar bleek dat ze daar niet de juiste marktwaarde van hadden gebruikt.

De bank trekt een opmerkelijke conclusie uit deze jaarlijkse lijst, namelijk dat door het aantrekken van de economie er op dit moment geen sprake is van inflatie.

Huisbaas hoeft geen huur: ‘vier er maar kerst van’

Een briefje van een Amerikaanse huisbaas wordt online veel gedeeld.

Huisbaas Jack liet huurder Mike weten:  "Ik weet dat jullie de afgelopen paar maanden zonder werk zaten. Dat is lastig, dus ik wil jullie bedanken omdat jullie toch altijd op tijd zijn met huur betalen." "Mijn cadeau voor jullie is dat ik de huur van december niet hoef te hebben, zodat jullie met je gezin dit jaar gewoon een gezellige kerst kunnen vieren. In januari pikken we de draad wel weer op. Fijne kerstdagen!"

De huurder die dit hartverwarmende briefje van zijn huisbaas in de brievenbus vond, was er zo blij mee dat hij het dit weekend op Imgur zette. "Vond dit briefje gisteren in de brievenbus. Té fantastisch om niet even te delen!"

Binnen een dag was het miljoenen keren gedeeld. Het feit dat het stel er met kinderen woont die van Mikes zus zijn die in oktober overleed, maakt het verhaal nog hartverwarmder.

View post on imgur.com

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.