Er is veel te doen geweest over de opening van het Nelson Mandelapark in Amsterdam Zuidoost. Vooral de door kinderen geknutselde pop was vrijdag een steen des aanstoots voor sommige mensen. 

Ze vonden de pop niet op Mandela lijken, maar een racistisch karikatuur die teveel op Zwarte Piet zou lijken. Het beeld werd in de nacht van zaterdag op zondag door onbekenden in brand gestoken.

Om aan de kritiek gehoor te geven willen verschillende partijen nu dat de hele opening van het park over gedaan wordt. Volgens fractievoorzitter Iwan Leeuwin van GroenLinks (die de pop met Zwarte Piet vergeleek) is tijdens de opening van afgelopen vrijdag onvoldoende rekening gehouden met de gevoelens die leven onder delen van de de bevolking van Zuidoost. 'Ik wil kijken of we een nieuwe, waardige opening kunnen organiseren, in de geest van Nelson Mandela.' Wel wil hij nog even duidelijk maken dat de kinderen er niks aan kunnen doen. De kinderen kunnen er niets aan doen. Ze zijn verkeerd meegenomen in het protocol.'

Rouwadvertentie voor bootvluchtelingen

Het komt niet vaak voor dat ene rouwadvertentie trending is. Maar een opvallende rouwadvertentie vanochtend uit het Nederlands Dagblad wordt veel gedeeld op Social Media. De tekst luidt: 'Met ontzetting en schaamte rouwen wij om mensen verdronken in de middellandse zee. Op weg naar Europa gestorven aan de hoop'. Er wordt een herdenkingsdienst aangekondigd, komende zondag, op de dag van allerzielen. De rouwadvertentie is geplaatst door het Jeannette Noëlhuis, Jesuit Refugee service, de Protestantse Diaconie Amsterdam en het Rooms Katholiek Dekenaat in Amsterdam.

Canadese radio DJ ontslagen

Een bekende Canadese radio discjockey (Jian Ghomeshi) is op staande voet ontslagen omdat hij wordt beschuldigd van seksueel geweld tegen een aantal vrouwen. In plaats van stilletjes te vertrekken schreef hij echter een lang verhaal op zijn Facebookpagina waarin hij zijn kant van het verhaal uitlegt.

Hij schrijft daarin dat hij er in de slaapkamer inderdaad nogal bijzondere gewoontes op nahoudt, die gewelddadig kunnen overkomen, maar dat dit altijd is gebeurd met instemming van de partners. En dat een krant er onderzoek naar heeft gedaan maar nooit iets heeft gepubliceerd zodat je moet aannemen dat het niet klopt. En dat laatste had hij misschien beter niet kunnen zeggen, want die krant stelt nu naar aanleiding van zijn Facebook bericht dat ze het verhaal inderdaad hebben onderzocht, verklaringen hebben van 4 vrouwen, maar niet hebben gepubliceerd omdat er geen bewijs was. Maar omdat hij nu is ontslagen en er zelf over is begonnen, kondigen ze aan de verhalen alsnog te zullen publiceren.

Harry Potter Hotelkamer

Harry Potter fan en toe aan vakantie? Dan is er goed nieuws. Je kunt nu een speciale Harry Potter kamer boeken in dit hotel in Londen. Het hotel, vlakbij Victoria station, heeft onlangs twee kamers helemaal verbouwd tot Harry Potter tovenaarkamers. Alles is gotisch, je slaapt er in een hemelbed en in plaats van een bijbel vindt je een toverspreukenboek in je nachtkasje. Hoewel de kamers eigenlijk voor kinderen zijn bedacht, laat de hoteleigenaar weten dat er opvallend veel jonge stellen die met de films zijn opgegroeid, de kamers boeken. Gelukkig is niet alles er oud; de badkamer en verwarming is gewoon eigentijds. Bij de kamers worden ook excursies door Londen aangeboden langs locaties waar scènes van Hartry Potterfilms zijn opgenomen. Oh, en dat toverspreukenboek ligt er niet voor de sier. Want in het 163 jaar oude pand schijnt een geest rond te waren...

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.