Crimineel Willem Holleeder wordt ook vervolgd voor betrokkenheid bij de moorden op Cor van Hout, Willem Endstra, John Mieremet en botenhandelaar Robert ter Haak. Het Openbaar Ministerie heeft dit vanochtend laten weten in een zitting op de rechtbank in Amsterdam.

Het OM heeft hiertoe besloten na de verklaringen van zijn zussen Astrid en Sonja Holleeder. Ook heeft een andere getuige, Hidr K., getuigenissen afgelegd over de rol van Holleeder in diverse zaken. Volgens K. zou Holleeder ook opdracht hebben gegeven voor de moord op onderwereldadvocaat Evert Hingst. De zussen van de crimineel worden opgeroepen om te getuigen in de rechtszaal. 

Ook verdacht in andere zaken

Naast de afrekeningen die er vandaag zijn bijgekomen, wordt Holleeder ook van andere zaken verdacht. In december werd opgepakt voor medeplegen van de moorden op hash-handelaar Kees Houtman (2005) en kroegbaas Thomas van der Bijl (2006). Ook zou hij leidinggeven aan een criminele organisatie die tot doel heeft moorden. Of het hierbij blijft, is nog onduidelijk.

In Radio EenVandaag geven EenVandaag-verslaggever Bram de Waal en NRC-verslaggever Jan Meeuws tekst en uitleg.

Eerder maakte EenVandaag onderstaande reportage 'Nieuwe getuige: Holleeder opdrachtgever van liquidaties'

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.